Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
FIDESZ-es demokrácia, oh ....,
  2007-09-28 06:54:38, péntek
 
  FIDESZ-es demokrácia, oh ...., te csodás


Új demokrácia "image"-ünk van!! Ha a két legnagyobb párt úgy gondolja, hogy egy társadalmi szervezet számára nem megfelelő, akkor alakít helyette egy másikat. Ellátja "pénzzel és paripával", majd megtesz mindent, hogy ellehetetlenítse a leváltani kívánt szervezetet. Nem érdekli őket, hogy a szervezet, az több mint 100 esztendős és maga gróf Teleki volt az egyik alapítója.

Ha nem jöttek volna rá, akkor az MVSZ-ről azaz, a Magyarok Világszövetségéről van szó!
Arról az MVSZ-ről, amelytől a költségvetési támogatást még első dühében maga Orbán vonatta meg. Megvonatta, mert az elnökválasztáson nem a tanácsadója Boros Péter jött be!

Tényleg csak egy apró pitiáner bosszúról lenne szó?
Ha megnézzük a FIDESZ és vezérkarának a nemzeti kérdésekben előre megfontolt szándékkal elkövetett sasszéit, akkor meg kell állapítanunk, hogy nem bosszúról, hanem stratégiáról van szó. Vagyis minden módon el kell szívni az éltető levegőt a nemzeti jobboldal elöl! El kellett vonni a levegőt, mint ahogyan a szakadékba kellett lökni a Kisgazdák szekerét is, akiknek az EU-s piacnyitás és a negatív nyugati támogatások rendszerével kilátástalanságot hozott! Meg kellett tenni, mert ez volt a nyugati elvárás!

De térjünk vissza a mai helyzethez, amelyben már körvonalazódik a "nagykoalíciós" egység!
Úgy tűnik, hogy a nagy látszat parlamenti csatározásban mégis van közös pont és ez az MVSZ tönkretétele! Úgy tűnik, egyetért ebben Tabajdi és Németh Zsolt is.
Attól sem riadnak vissza, hogy egy olyan vezetőben gondolkodjanak, aki vélhetőleg az ötvenes években magyarverő ÁVO-sként kereste nem is "kicsi" kenyerét.
Az sem kizárt, - mint, ahogy ezt az alábbi elemzés is megemlíti - hogy a kommunista titkosrendőrség bécsi rezidense lehetett. Az illető Paul Lendvai, akit Magyarországon jól ismernek.

Paul Lendvai (Lendvai Pál)
Szül: Budapest, 1929. augusztus 24.
Anyja: Polacsek Edit
Lakása: Budapest, Kígyó u. 46.
1947-ben érettségizett és 18 éves korától újságíró
1957. februárjában Bécsbe emigrált.
Lendvai Pál az ÁVH szombathelyi karhatalmi ezredének volt a tisztje. 1951-ben az egység pártbizottságán működött politikai tisztként, majd az Europäische Rundschau című folyóirat főszerkesztője Bécsben. Irodalom: (Kubinyi Ferenc: A katonapolitika regénye. Malomfalvi Kiadó - Thousand Oak, California 112. old.)
Lendvai Pál a szombathelyi ÁVH Belső Karhatalom agitációs és propaganda főnöke volt. Aczél Györgyöt az osztrák sajtó részéről mindig csak ő, Paul Lendvai interjúvolta meg.
Irodalom: (Méreg c. újság 1995. 1. sz.)
Lendvai Pál ÁVH-s őrnagy 1952-ben kihallgatta Pógyor Istvánt (Sárosoroszi, Bereg vm, 1902. jan.26 + Gyűjtőfogház börtönében Bp. 1953.11.07-én) a református ifjúság egyik vezetőjét. Pógyor István sokgyermekes szegény családból származott. A Keresztény Ifjúsági Egyesület (KIE) munkatársa. A II. világháború alatt szervezte a menekültügyi és mentősegélyszolgálatot. 1951-ben letartóztatták. Egyik kihallgatója Lendvai Pál őrnagy volt. Elektrosokkal fenyegette meg Pógyort, ha nem írná alá azokat a jegyzőkönyveket, amelyek szerint a régi Protestáns Ifjúsági Egyesületeket a föld alatt tovább vezette és a rendszer ellen tevékenykedett. Pógyort 12 évre ítélték. Ismeretlen körülmények között halt meg a börtönben. Sírja a 301-es parcellában van
Irodalom: (Ispánki Béla: Az évszázad pere. Lámpás Kiadó 1995. 307, 308 old.)
Lendvai Pál a Szabad Nép egykori újságírója, szerkesztője, a Rákosi-korszak hírhedt alakja, az ÁVOKÉPZŐ egykori tanára - 1956 után fogta magát, kiment Bécsbe, és ott folytatta újságírói pályáját. Kádár János legkedvesebb nyugati újságírója volt, ami valószínűsíti, hogy 1956 után is a komcsiknak dolgozott, mint kém. Most pedig az ellen-Világszövetség vezetőségének egyik fő jelöltje, az MSZP és a Fidesz tárgyalópartnere.
(Lendvai Pál életrajzi adatait összeállította Körömi Teréz)

MVSZ Sajtószolgálat anyaga alapján.

Vajon mi váltotta ki ezt a közös fellépést a két nagy ellenfél (?!) között. Az tény, hogy mind a két pártvonulat kifejezetten utálta a mindig "magyarkodó" szervezetet, amely mint egy önálló és jogilag független, a magyarság érdekeit szem előtt tartó nemzetközi hálózat, járta a maga útját. Egy ilyen függetlenségtől némely vezetőt kitöri a rossznyavalya. Egyes vezetők szeretnek mindent kontrolálni és csak olyan véleményük lehet, amelyet ők, jóváhagytak!
Hogy kik ezek a vezetők azt mindenkinek a fantáziájára bízom, de nem hiszem, hogy van olyan ember, aki nem jön rá kik azok.

Nos, tehát mi történhetett, hogy ekkora elhatározásra jutottak?
Nem elképzelhetetlen, hogy az a "A IUSTITIA BIZOTTSÁG TÉNYFELTÁRÓ ÉS ELEMZŐ VIZSGÁLATI ANYAGA, AZ 1956-OS SZOVJET KATONAI INTERVENCIÓRÓL" című anyag verte ki a biztosítékot, amelyet pár hónappal ezelőtt küldtek el a vezető közjogi méltóságoknak, mint: Sólyom László, Szili Katalin, Gyurcsány Ferenc és Bihari Mihály.
A tényfeltáró anyag egy olyan komplex jogi anyag, amely bemutatja, hogy az 1956-os forradalmunkban mekkora kárt okozott a szovjet agresszió, amely egy szuverén országot és kormányát vont jogtalanul az ellenőrzése alá, és kollaboráns vezetőket helyezett az élére.
Történelemi példákkal igazolja, hogy a törvénytelenséggel okozott károkra a magyar nemzet joggal kérhet kártérítést. Ezekben a példákban hivatkoznak, hogy két háborúban Magyarország is súlyos kártérítésre volt kötelezve.

Tehát ezt nem akarják az MSZP-ben, és a FIDESZ-ben sem. Ezért kell pusztulnia az MVSZ-nek. Jó lenne, ha a feltevéseket valakik cáfolnák, vagyis meg kellene szólalni.

Várjuk a megszólalásokat!

Cs. Szabó Béla / ÚDK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elképzelhetetlen, tárgyalópartnere, elnökválasztáson, ellehetetlenítse, megszólalásokat, forradalmunkban, függetlenségtől, jegyzőkönyveket, titkosrendőrség, pártbizottságán, tevékenykedett, gondolkodjanak, intervencióról, katonapolitika, főszerkesztője, sajtószolgálat, letartóztatták, körvonalazódik, összeállította, világszövetség, magyarországon, méltóságoknak, rossznyavalya, valószínűsíti, elektrosokkal, nagykoalíciós, érettségizett, vezetőségének, egyesületeket, csatározásban, elhatározásra, költségvetési, interjúvolta, tönkretétele, fantáziájára, gyűjtőfogház, társadalmi szervezet, leváltani kívánt, több mint, egyik alapítója, költségvetési támogatást, tanácsadója Boros, apró pitiáner, nemzeti kérdésekben, éltető levegőt, nemzeti jobboldal, szakadékba kellett, negatív nyugati, nyugati elvárás, nagy látszat, olyan vezetőben, ötvenes években, Magyarok Világszövetségéről, Boros Péter, Németh Zsolt, Paul Lendvai, Lendvai Pál, Polacsek Edit, Europäische Rundschau, Kubinyi Ferenc, Malomfalvi Kiadó, Thousand Oak, Belső Karhatalom, Aczél Györgyöt, Lendvai Pál ÁVH-s, Pógyor Istvánt, Pógyor István, Keresztény Ifjúsági Egyesület, Protestáns Ifjúsági Egyesületeket, Ispánki Béla, Lámpás Kiadó, Szabad Nép, Kádár János, Körömi Teréz, MVSZ Sajtószolgálat, IUSTITIA BIZOTTSÁG, ELEMZŐ VIZSGÁLATI, KATONAI INTERVENCIÓRÓL”, Sólyom László, Szili Katalin, Gyurcsány Ferenc, Bihari Mihály, Szabó Béla,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Próbálkozni kell ahhoz,  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Ébredj  Egyszerűen  Föld napja április 22  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Április 22. a Föld napja,  Amit átélünk,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Az udvariasság alapja: önismer...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Ha így haladunk...  Gábor Dénes gondolata  Beney Zsuzsa - Álom  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Életművészet  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A fák lelke  A föld szépségéért  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  A fák lelke  Gaál Viktor gondolata  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Jó éjt  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Esti kép  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Maradék idő  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Két ember becsülete 
Bejegyzés Címkék
társadalmi szervezet, leváltani kívánt, több mint, egyik alapítója, költségvetési támogatást, tanácsadója Boros, apró pitiáner, nemzeti kérdésekben, éltető levegőt, nemzeti jobboldal, szakadékba kellett, negatív nyugati, nyugati elvárás, nagy látszat, olyan vezetőben, ötvenes években, alábbi elemzés, kommunista titkosrendőrség, illető Paul, egység pártbizottságán, katonapolitika regénye, osztrák sajtó, református ifjúság, régi Protestáns, föld alatt, rendszer ellen, 301-es parcellában, évszázad pere, komcsiknak dolgozott, közös fellépést, magyarság érdekeit, maga útját, ilyen függetlenségtől, fantáziájára bízom, vezető közjogi, tényfeltáró anyag, olyan komplex, 1956-os forradalmunkban, szovjet agresszió, szuverén országot, magyar nemzet, példákban hivatkoznak, feltevéseket valakik, elképzelhetetlen, tárgyalópartnere, elnökválasztáson, ellehetetlenítse, megszólalásokat, forradalmunkban, függetlenségtől, jegyzőkönyveket, titkosrendőrség, pártbizottságán, tevékenykedett, gondolkodjanak, intervencióról, katonapolitika, főszerkesztője, sajtószolgálat, letartóztatták, körvonalazódik, összeállította, világszövetség, magyarországon, méltóságoknak, rossznyavalya, valószínűsíti, elektrosokkal, nagykoalíciós, érettségizett, vezetőségének, egyesületeket, csatározásban, elhatározásra, költségvetési, interjúvolta, tönkretétele, fantáziájára, gyűjtőfogház, kihallgatója, biztosítékot, menekültügyi, kifejezetten, kártérítésre, magyarország, feltevéseket, állapítanunk, stratégiáról, szerkesztője, szombathelyi, februárjában, sokgyermekes, rendszerével, történhetett, vezérkarának, legkedvesebb, mindenkinek, tanácsadója, körülmények, parcellában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.